albert_sonck

HYDRA-POWER nv is een bedrijf opgericht, in 1988, door Albert Sonck.

Deze is hoofdzakelijk bestemd voor aanwezich te zijn in verschillende gebieden zoals:

  • de vervaardiging van hoge druk leidingen
  • reparaties van pompen
  • hogedruk cilinders, enz.


Zeer snel volgt een nieuwe afdeling : JOB CENTER, verhuur van machienen van openbare werken. Deze afdeling  heeft zich vooral ontwikkeld met verhuur van midi en minigraafmachines. Deze machines zijn meestal gebruikt geweest in grond werken voor aanleg van kabels en leidingen.

Vanaf 2005 is de vehuur activiteit verminderd, en na een aantal activa te hebben verkocht, heeft de firma in vastgoed geïnvesteerd.

Vanaf het begin dat de machienes van HYDRA-POWER loopgraven hebben gegraven, hebben die van alle soorten kabels en pijpen gedegradeerd, zoals iedere aannemer die hetzelfde werk verricht.. Ondanks herhaalde verzoeken aan fabrikanten van hydraulische graafmachienes, was er geen bevredigende oplossing voorgesteld.

In Augustus 2010, tijdens een televisie, zei een eminent lid van de Federatie van de Belgische Aannemers , dat het probleem van de vernieteging van ondergrondse leidingen steeds van crucial belang wordt, zodat de verzekeringsmaatschappijen ook betrokken zijn met toenemende compensatiekosten , en dat deze risicos direct naar de onmogelijkhied van hun dekking gaat.

In deze tv-show, zei de heer Carnoy dat Canada een land is waar minste problemen van deze aard zijn, en dit dankzij hun apparatuur voor de detectie en data-opslag van de gegevens van ondergrondse leidingen. Een oud raadsel dat de aandacht trekt van de HYDRA-POWER team : Wij raadplegen verschillende gespecialiseerde bedrijven in Quebec : Deze communiceren ons hun ervaring in het gebruik van de meest succesvolle merken die ze gebruiken. 

Na deze verschillende contacten, en na uitvoerig overleg met onze aannemers in Belgïe, besluiten we om een gespecialiseerde activiteit in deze branche te creëren :

Een nieuwe afdeling is geboren in ons bedrijf : « DETECT CENTER ».